Predsjednik Vlade najavio da će proučiti slučaj novinara Peratovića

LISABON,18. listopada (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader najavio je danas da će pomno ispitati slučaj novinara Željka Peratovića, koji je uhićen pod sumnjom da je odao državnu tajnu.

"Po povratku u Zagreb ja ću pomno ispitati taj slučaj, tražit ću izvješće ministra (unutarnjih poslova Ivice) Kirina i tome obavjestiti javnost", rekao je premijer Sanader u Lisabonu, gdje je sudjelovao na summitu Europske pučke stranke (EPP).

"Čuo sam za taj slučaj jutros kada sam krenuo u Lisabon. Moje se stajalište zna i opet ću ga ponoviti - ja sam za apsolutnu slobodu medija i, što se tiče mene i moje vlade, tu ne može biti nikakvih restrikcija. Naravno da sloboda medija i uopće sloboda uključuje i odgovornost za izgovorenu i napisanu riječ. Od te odgovornosti nitko ne može biti oslobođen - ni političar, ni novinar, ni bilo tko drugi, ali ja sam uvijek na strani novinara", izjavio je Sanader.

Peratović je, nakon što je jučer uhićen zbog sumnje da je na svom internetskom blogu odavao državnu tajnu, danas pušten iz policije da se brani sa slobode.



Pisane vijesti