Predsjednik Vlade: Nakon lokalnih izbora predstavit ćemo nove ministre u Vladi

  • Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/11 svibnja/36 sjednica Vlade Republike Hrvatske/36. sjednica VRH 2.jpg

Otvarajući današnju sjednicu Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na aktualna zbivanja u proteklom tjednu te ocijenio važnim da se, u ozračju lokalnih izbora, Vlada koncentrira na svoje zadaće i nastavi svoje funkcioniranje

„Sabor je odlučio imati stanku svoga zasjedanja do kraja lokalnih izbora. Nakon lokalnih izbora krenut će nova sjednica i u tom trenutku predstavit ćemo i nove ministre u Vladi“, rekao je Plenković.
 
Istaknu je da da je važno da se, u ovom ozračju lokalnih izbora, Vlada koncentrira na svoje zadaće i nastavi svoje funkcioniranje sukladno Programu i ključnim, temeljnim pitanjima od životnih interesa svih naših ljudi.
 
Izrazio je zadovoljstvo jučer održanom prvom sjednicom Vijeća za demografsku revitalizaciju na kojoj je predstavljen niz mjera važnih za rješavanje tog, strateški gledano, ključnog pitanja za budućnost zemlje. Dodao je da od ministarstva očekuje da u sljedećim tjednima, zajedno s Ministarstvom za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku, provedu temeljite i detaljne konzultacije te da, uz mjere koje će biti usvojene već idući tjedan, a tiču se konkretnih financijskih i u proračunu predviđenih sredstava, pripreme i druge mjere kojima će s rješavati ovo važno pitanje.
 
Osvrnuo se i na niz aktivnosti kojima je ovog tjedna u Hrvatskoj obilježen Dan Europe. Važnim je pritom istaknuo komuniciranje hrvatskim građanima svih prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji, kao i nastavak građenja i jačanja europskoga projekta.
 
Sinjsku alku održanu u Vukovaru, premijer Plenković nazvao je sjajnim spojem Slavonije i Dalmacije, Vukovara i Sinja, hrvatske tradicije i baštine te je čestitao svima na organizaciji jednog nezaboravnog događaja.
 
Prošloga tjedna, premijer Plenković je posjetio Austriju gdje je s austrijskim kolegom Christianom Kernom razgovarao o bilateralnoj suradnji,  kulturnoj suradnji, unaprjeđenju trgovinske razmjene, položaju Hrvata u Austriji te daljnjem povećanju velikog broja austrijskih turista koji posjećuju Hrvatsku.
 
U očekivanju odlične turističke sezone, premijer Plenković izrazio je zadovoljstvo što se, nakon razgovora koje je vodio sa slovenskim premijerom Cerarom i predsjednikom Europske Komisije Junckerom, značajno poboljšala situacija i protočnost prometa na granicama. Izrazito važnim je ocijenio potrebu da se pronađu vrlo precizne i operativne mjere za provođenje dogovora postignutog na spomenutom sastanku u Bruxellesu.  

Pisane vijesti