Predsjednik Vlade o izjavama SDP-ovih čelnika

DUBROVNIK, 21. kolovoza 2007. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader za današnjeg se boravka u Dubrovniku osvrnuo na izjave čelnika SDP-a u vezi s ulaskom srpskih investitora u Hrvatsku.

"Posljednje izjave čelnika SDP-a govore kako tu nema nikakvog koncepta i nikakve konstruktivnosti nego je riječ o lutanjima od jedne do druge teme. To što je Jurčić izjavio ne koristi hrvatskim kompanijama koje su akvizirale u Srbiji i u jugoistočnoj Europi, rekao je.

Kako je izjavio, svaka hrvatska vlada i svaka konstruktivna hrvatska politika moraju podržavati hrvatske kompanije da postanu regionalni igrači odnosno da u svom djelovanju nadiđu hrvatske granice i budu aktivni i u drugim zemljama".

Kako je rekao Sanader, od čelnika SDP-a u posljednje se vrijeme moglo čuti da je za Hrvatsku Tito važniji od Tuđmana, pa do izjava o ustaštvu i Thompsonu te se uskoro može očekivati i izjava da je Tito bio ustaša.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović, komentirajući danas također u Dubrovnku izjavu Ljube Jurčića kako u Hrvatskoj nema mjesta za srpski kapital, rekao je kako je ta izjava izvučena iz konteksta.

"U tom slučaju bilo je riječi o prodaji vukovarskog VUPIK-a", rekao je. "SDP i dalje ima isti stav o nacionalnosti i kapitalu, naši gospodarstvenici posluju u Srbiji, a jednako tako mogu i srpski u Hrvatskoj", rekao je Milanović.



Pisane vijesti