Predsjednik Vlade o kritikama predsjednika države

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da nema nikakvih problema da predsjednik države Stjepan Mesić dođe na sjednice Vlade.

ZAGREB, 19. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da nema nikakvih problema da predsjednik države Stjepan Mesić dođe na sjednice Vlade.

"Nema problema. Mesić i ja imamo dobar i konstruktivan odnos, ovdje je riječ o tome da ga je netko pogrešno informirao", ponovio je Sanader i u izjavi novinarima, a nakon što je i u govoru prilikom
otvaranja međunarodnih sajmova "Građenje i opremanje" na Zagrebačkom velesajmu odgovorio na kritike koje je na račun Vlade izrekao predsjednik Mesić.


Sanader je u izjavi novinarima, nakon što je obišao nekoliko izložbenih sajamskih prostora, istaknuo da se samo na temelju brojki može razgovarati o pitanjima koja su potaknuta i iz Hrvatske udruge poslodavaca.

"Umjetnički dojam može biti ovakav ili onakav, ali brojke su te koje govore i ja sam ih danas vrlo jasno iznio", kazao je premijer.

U svom govoru prilikom otvaranja sajmova, Sanader je nizom makroekonomskih pokazatelja odgovorio na kritike koje je i tijekom jučerašnjeg susreta u HUP-u iznio predsjednik Mesić.

Sanader pritom nije izravno imenovao predsjednika Mesića, već je kazao da neće dopustiti neutemeljene kritike, "pa ako je riječ i o njegovim savjetnicima jer pokazuju da ne poznaju situaciju i loše ga savjetuju".

Iznoseći niz makroekonomskih pokazatelja, Sanader je uz ostalo istaknuo i u prošloj i u prva dva mjeseca ove godine zabilježeni brži rast izvoza od uvoza, smanjenje proračunskog deficita sa 6,3 posto BDP-a u 2003. na 4,9 posto u prošloj godini, zaustavljanje rasta vanjskog duga, rast industrijske proizvodnje, stabilnu inflaciju i stabilan tečaj itd.



Pisane vijesti