Predsjednik Vlade o napisima o krivotvorenoj putovnici za Gotovinu

Svaki falsifikat teško je kazneno djelo koje će biti oštro sankcionirano, izjavio je danas predsjednik Vlade komentirajući novinske napise da je general Ante Gotovina 2001. pobjegao iz Hrvatske uz pomoć krivotvorene putovnice. Hrvatska poštuje zakone i pravnu državu, rekao je predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader.

KARLOVAC,15. travnja(Hina) - Svaki falsifikat teško je kazneno djelo koje će biti oštro sankcionirano, izjavio je danas predsjednik Vlade komentirajući novinske napise da je general Ante Gotovina 2001. pobjegao iz Hrvatske uz pomoć krivotvorene putovnice. Hrvatska poštuje zakone i pravnu državu, rekao je predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader.

Protiv počinitelja će se postupiti u skladu sa zakonom, potvrdio je novinarima i državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Ivica Buconić.Riječ je, objasnio je, o kaznenom djelu krivotvorenja službene isprave.Buconić kaže da policija radi izvide, da se utvrđuju sve činjenice, a do okončanja istrage nije želio komentirati tvrdnje iz medija da su Gotovinini pomagači u ovom slučaju u bijegu.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun rekao je danas da "temeljem indicija iz više izvora policija i obavještajne službe u suradnji s Državnim odvjetništvom provjeravaju navode da je general Gotovina pobjegao lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji".

"Kada završi s provjerom tih informacija policija će o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo, a do tada ne možemo ništa reći o ovom slučaju", izjavio je Mehun za Hinu.



Pisane vijesti