Predsjednik Vlade o večeri s predsjednikom SDP-a Račanom

Premijer Ivo Sanader danas je odgovarajući na novinarska pitanja potvrdio da se nedavno na večeri sastao s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom, na kojoj je jedna od glavnih tema bila Europska unija.

ZAGREB, 4. rujna 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader danas je odgovarajući na novinarska pitanja potvrdio da se nedavno na večeri sastao s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom, na kojoj je jedna od glavnih tema bila Europska unija.

"Da, pozvao sam predsjednika SDP-a i predsjednika i potpredsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa (HDZ) i Matu Arlovića (SDP). Kao predsjednik Vlade i predsjednik najjače stranke u Hrvatskoj smatram da postoje teme o kojima treba razgovarati bez obzira na naš međusobni rivalitet", rekao je Sanader podsjetivši da je praksu susreta s predsjednikom najjače oporbene stranke uveo otkad je premijer i da to smatra dobrim.

"Smatram da je Hrvatska dostigla političku zrelost da naprosto predsjednik Vlade i predsjednik najjače stranke normalno može razgovarati s predsjednikom najjače oporbene stranke i da to može spadati u europske standarde. Ako smo politički rivali, a jesmo, i to žestoki, i bit će žestoka izborna kampanja kad za to dođe vrijeme..., jednako smo tako zainteresirani za budućnost Hrvatske u EU-u i NATO-u", istaknuo je hrvatski premijer.

Naveo je da su uz temu pregovora s EU razgovarali i o zakonu o političkim strankama i zakonu o financiranju političkih stranaka.

Za jesen smo najavili prijedlog zakona o financiranju političkih stranaka i na tome radimo, izrada je pri kraju i može se očekivati već u rujnu, rekao je Sanader. Također je najavio da će se na tu temu idući tjedan održati okrugli stol u Hrvatskom saboru u organizaciji Vlade i OESS-a.

Premijer Sanader to je izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare s danskim premijerom Andersom Foghom Rasmussenom odgovarajući na pitanje novinara je li nedavno bio na večeri sa šefom SDP-a na kojoj je navodno približavanje Europskoj uniji bila jedna od glavnih tema.



Pisane vijesti