Predsjednik Vlade obećao interventnu pomoć poplavljenom Stonu

Predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader u pratnji potpredsjednika Hrvatskog sabora, Luke Bebića, obišao je danas poplavljeno povijesno središte Stona.

STON, 1. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade dr. Ivo Sanader u pratnji potpredsjednika Hrvatskog sabora, Luke Bebića, obišao je danas poplavljeno povijesno središte Stona.

Zbog obilnih kiša u posljednjih nekoliko dana izlio se potok Perun te poplavio prizemlja kuća, podrume i poslovne objekte u povijesnom središtu Stona, pri čemu je pričinjena i znatna materijalna šteta.

Premijer Sanader u razgovoru sa stanovništvom i čelnicima te općine obećao je interventnu pomoć Vlade u otklanjanju posljedica poplave, te zatražio od nadležnih u Hrvatskim cestama žurnu sanaciju nastalih oštećenja.

Predsjednik Vlade dr. Sanader ovog je vikenda boravio u posjetu Korčuli, gdje se sastao s načelnicima i predstavnicima općina otoka Korčule, Pelješca i Lastova, s kojima je razgovarao o mostu Komarna-Pelješac, naglasivši kako je njegova gradnja neupitna.



Pisane vijesti