Potpredsjednica Vlade o Fondu branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Okučanima na upit novinara komentirala primjedbe koje stižu na izračun udjela u Fondu branitelja.

OKUČANI, 1. svibnja 2006. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Okučanima na upit novinara komentirala primjedbe koje stižu na izračun udjela u Fondu branitelja.

Istaknula je da su kriterije za udjelničarstvo u Fondu izradile udruge iz Domovinskoga rata, a podjele na borbeni i neborbeni sektor obavljene su u ministarstvima obrane i unutarnjih poslova.

"Dovoljno je reći kako smo mi u ove dvije godine utemeljili Fond hrvatskih branitelja kojega prije toga nije bilo. Danas imamo Fond u kojem su dvije milijarde i 165 milijuna, preneseno sedam posto dionica INE i sedam posto dionica HT-a, dakle - najsnažnijih dionica. I to nije kraj jer će se Fond i dalje puniti", rekla je Jadranka Kosor.

"Kriterije za udjelničarstvo u Fondu izradile su udruge iz Domovinskoga rata, dakle - hrvatski branitelji. Upravni odbor Fonda, a nakon toga i Vlada samo su ih potvrdili. A što se tiče podjele na borbeni i neborbeni sektor, o čemu se također puno govori, taj posao je obavljen tamo gdje se jedino mogao obaviti, u ministarstvima obrane i unutarnjih poslova. Ministarstvo hrvatskih branitelja nije radilo podjelu na borbeni i neborbeni sektor", istaknula je ministrica Kosor.



Pisane vijesti