Predsjednik Vlade od Obamine administracije očekuje kontinuitet politike prema RH

ZAGREB, 20. siječnja 2009. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader uputio je u utorak čestitke novom američkom predsjedniku Baracku Obami povodom njegove inauguracije, naglasivši da od njegove administracije očekuje nastavak dobre bilateralne suradnje Hrvatske i Sjedinjenih Država.

"U ime hrvatske Vlade upućujem srdačne čestitke Baracku Obami povodom današnje inauguracije i početka njegova mandata ... u vrijeme predsjednika Georgea W. Busha bilateralnu suradnju smo podigli na najvišu moguću razinu ... očekujemo da će Obamina administracija nastaviti tim putem", rekao je Sanader u izjavi medijima nakon sastanka u Vladi s visokim dužnosnikom Europske komisije Fabriziom Barbasom.

Sanader je rekao da novi američki predsjednik, glede unutarnje politike, "sa sobom donosi i puno nade".

"Naravno, očekivanja su velika i ja u ime Hrvatske izražavam svoje želje i očekivanja da sve ono što je predsjednik Obama najavio da to i ostvari, na dobrobit američkog naroda, ali i čitavog svijeta", rekao je Sanader.

Barack Obama prisegnut će u utorak za 44. američkog predsjednika, prvog Afroamerikanca na toj dužnosti u povijesti. Njegova inauguracija bit će najveće javno okupljanje u povijesti Washingtona na kojem se očekuje oko dva milijuna ljudi, a ujedno je i najveća sigurnosna operacija.



Pisane vijesti