Predsjednik Vlade odbacio medijske napise o nedostatku novca za mirovine nakon rujna

Predsjednik Vlade Ivo Sanader odbacio je danas u Karlovcu napise u medijima prema kojima od mjeseca rujna neće biti dovoljno novca za isplatu mirovina, ako se one nastave usklađivati s rastom plaća kao do sada.

KARLOVAC, 15. travnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader odbacio je danas u Karlovcu napise u medijima prema kojima od mjeseca rujna neće biti dovoljno novca za isplatu mirovina, ako se one nastave usklađivati s rastom plaća kao do sada.

"S velikim zanimanjem pratim pisanje o takvim temama i nasmijem se na njih", tek je kratko rekao Sanader, nakon sjednice Vlade održane u Karlovcu, odgovarajući na upit novinara kako komentira medijske napise o nedostatku novca za mirovine nakon rujna.

Pozivajući se na izvore iz Ministarstva financija, odnosno, Banskih dvora, današnji Jutarnji list i Novi list navode kako će državni proračun izdržati isplatu mirovina do rujna, no ako se one i nakon toga budu usklađivale s rastom plaća, sredstva predviđena za isplatu penzija neće biti dovoljna.

"Ako se i kod sljedeće indeksacije mirovine budu usklađivale s rastom plaća, u proračunu neće biti dovoljno novca za to, pa će se država morati dodatno zadužiti", navodi se, uz ostalo, u Novom listu.



Pisane vijesti