Predsjednik Vlade: Odluka Hrvatskog sabora je jasna, arbitraža neće biti obvezujuća za Hrvatsku

Slika /Vijesti/2017/04 travanj/26 travnja/DSC_0551.jpg

Nakon radnog ručka u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara.

Upitan o mogućnosti prodaje Agrokorovog duga koju razmatra Sberbank te hoće li to donijeti promjenu u procesu stabilizacije, predsjednik Vlade istaknuo je da je jasno razlučeno što su stara potraživanja, a što nova. „Hrvatske banke, temeljem Zakona kojeg smo donijeli u kojem su vidjele poruku povjerenja, iskazale su spremnost da i u ovim okolnostima daju svježu likvidnost. Kakve će biti poslovne odluke Sberbanke, to ne mogu znati“, rekao je.
 
Novinare je zanimalo i kako će Vlada sutra odgovoriti na zahtjev za opozivom ministra financija. Premijer Plenković poručio im je da će o tome izvijestiti sutra nakon sjednice Vlade.
 
Što se tiče odluke Arbitražnog suda o Piranskom zaljevu, premijer Plenković ponovio je da je u Hrvatskoj stvar sasvim jasna i čvrsto pozicionirana. „Odluka Hrvatskoga sabora iz ljeta 2015. jasno je notificirana, artikulirana i objašnjena. Arbitraža neće biti obvezujuća za Republiku Hrvatsku, prema tome za nas tek predstoji naći rješenje za pitanje granice i na kopnu i na moru sa Slovenijom“, istaknuo je Plenković. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković