Predsjednik Vlade Orešković obišao pogone Badela 1862

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/srpanj/26 srpnja/Badel_web.jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković obišao je danas proizvodne pogone Badela 1862, te je održao sastanak s predstavnicima Društva.

U izjavi za medije, predsjednik Vlade rekao je da će Vlada potvrditi odluku o strateškom partneru za tu kompaniju ako je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) donese te da će kao tehnička Vlada raditi sve što je u skladu sa zakonom i u interesu Hrvatske.

"To je odlična firma, s dugom poviješću od nekih 150 godina. Kao bivši financijaš, došao sam se upoznati sa situacijom i u kojem smjeru ide Badel. Čestitao sam Upravi na svemu što je učinila u restrukturiranju tvrtke", kazao je predsjednik Vlade u izjavi novinarima.

Predsjednik Vlade istaknuo je da su kapaciteti te kompanije u proizvodnji vina i alkoholnih pića iskorišteni su na razini od 40 posto te stoga smatra da postoji ogromni prostor za povećanje prihoda i dobiti, te je nadodao da se odluka o strateškom partnerstvu neće donijeti sutra, ali će se donijeti uskoro.

Na pitanje može li tehnička Vlada potvrditi odluku o strateškom partnerstvu ako je CERP donese, Orešković je kazao da će Vlada tu odluku potvrditi te da će raditi sve što je u skladu sa zakonom i u interesu RH.

Na upit novinara je li Vlada prekoračila svoje ovlasti donošenjem raznim odluka u tehničkom mandatu, predsjednik Vlade Orešković ustvrdio je da nije, te je najavio da će se sutra održati sjednica Vlade s 35 do 40 točaka i svaka od njih bit će u skladu sa zakonom. 

"Nećemo raditi ništa što je protivno zakonu. Bit će izvješća i uredbe povezane s usklađivanjem sa zakonodavstvom EU-a, i to je to", rekao je predsjednik Vlade, nazvavši prozivke u javnosti o prekoračivanju ovlasti političkim spinovima.

Foto: Hina 

Pisane vijesti