Predsjednik Vlade Orešković primio izaslanstvo Europskih sveučilišnih igara

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/srpanj/12 srpnja/za web.jpg

U prigodi održavanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković primio je izaslanstvo Europskih sveučilišnih igara.

U izaslanstvu, između ostalih, bili su predsjednik Međunarodne federacije sveučilišnog sporta Oleg Matytsin, predsjednik Europske sveučilišne asocijacije Adam Roczek te predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Zrinko Čustonja.

Riječ je o jednom od najvećih sportskih događaja ikada održanih u Hrvatskoj, kojem će domaćini, od 12. do 25. srpnja, biti Zagreb i Rijeka. Više od 5000 studenata, iz preko 40 europskih zemalja i više od 400 sveučilišta, natjecat će se u 21 sportu. Iako natjecanje započinje danas, svečano otvorenje održat će se sutra na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost. Hrvatsku će predstavljati oko 850 sportaša, studenata sa 16 hrvatskih sveučilišta.
 
Prve Europske sveučilišne igre održane 2012. u Cordobi, druge 2014. u Rotterdamu, dok se u Zagrebu i Rijeci održava treće izdanje ovog natjecanja.
 
Pozdravljajući izaslanstvo Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., predsjednik Vlade Tihomir Orešković zahvalio se svima za doprinos u organizaciji Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016., istaknuvši da se radi o najvećem sportskom događaju ikada održanom u Hrvatskoj. „Ovo će biti prekretnica za hrvatski sport“, dodao je. Izrazio je uvjerenje kako će Hrvatska biti odličan domaćin, zaželjevši svima puno uspjeha na predstojećim Europskim sveučilišnim igrama.
 
Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza i Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Zrinko Čustonja, predsjednik Međunarodne federacije sveučilišnog sporta Oleg Matytsin i predsjednik Europske sveučilišne asocijacije Adam Roczek zahvalili su predsjedniku Vlade i svim institucijama Republike Hrvatske koje su pomogle prilikom organizacije ovog velikog sportskog događaja.
 
Kao počasni predsjednik Organizacijskog odbora ESI 2016, predsjednik Vlade Tihomir Orešković, sutra će otvoriti Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016. na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost.
 

 

Pisane vijesti