Predsjednik Vlade Orešković sa suprugom primio princa Charlesa i vojvotkinju Camillu

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/ožujak/14 ožujka/DSC_8299.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković, sa suprugom Sanjom Orešković, primio je danas, u Banskim dvorima, NJ.K.V. Charlesa, princa od Walesa, sa suprugom NJ.K.V. Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla. 

Po dolasku u Banske dvore, princ i vojvotkinja upisali su se u Zlatnu knjigu gostiju, nakon čega su razgovarali s premijerom Oreškovićem i suprugom Sanjom Orešković o promoviranju i nastavku građenja dobrih odnosa između građana Republike Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine. 

Predsjednik Vlade Orešković pokazao je princu i vojvotkinji fotografije koje prikazuju posljedice raketiranja Banskih dvora 7. listopada 1991. te dvije ilustrirane  knjige (Catalogue of Peace and War i Lettere a nessuno), s fotografijama kulturnog bogatstva prije rata i ratnim svjedočanstvima te slikama kulturne baštine razorene tijekom rata u Hrvatskoj.

U dvorištu Banskih dvora, visoki su gosti razgledali ploču s oznakom mjesta udara rakete koja je izravno pogodila palaču, a direktor Hrvatskog restauratorskog zavoda Mario Braun upoznao ih je s obnovom u raketiranju oštećenog dijela zgrade Banskih dvora.

Pisane vijesti