Predsjednik Vlade Orešković: Trebamo biti ponosni na kvalitetu hrvatskih proizvoda, činimo sve da pomognemo izvozu

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/travanj/12 travnja/DSC_1649.jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković danas je, u pratnji članova Vlade,  prije odlaska na aktualno prijepodne u Hrvatski sabor, obišao izložbu autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koja se održava na Trgu svetog Marka, kojom se obilježava Dan zaštićenih autohtonih proizvoda. 

Na izložbi su predstavljeni hrvatski autohtoni proizvodi čiji nazivi su zaštićeni i registrirani na razini Europske kao zaštićene oznake izvornosti i zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvodi čiji nazivi su zaštićeni u Republici Hrvatskoj navedenim oznakama i u postupku su registracije na razini Europske unije, proizvodi čiji nazivi su u postupku zaštite u Republici Hrvatskoj te isto tako proizvodi čije se nazive tek planira zaštititi, odnosno za koje Udruge proizvođača pripremaju dokumentaciju za postupak zaštite naziva oznakom izvornosti, zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.

Premijer Orešković kazao je da trebamo biti ponosni na kvalitetu koju imamo.“Nadam se da ćemo tu kvalitetu koju imamo sada u što većoj kvantiteti početi izvoziti“, kazao je. Dodao je da Hrvatska tako kvalitetnim proizvodima može izvoziti i prodavati ne samo u susjedne zemlje i članice Europske unije, već i udaljenije poput Sjedinjenih Američkih Država. „Činimo sve što možemo da pomognemo izvozu, cilj nam je, kroz europske fondove i druge investicije, rast izvoza, jer to je ključno za rast BDP-a“, rekao je premijer.

Stranica