Predsjednik Vlade Orešković u posjetu Ličko-senjskoj županiji

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/srpanj/21 srpnja/Gacka_web.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković svoj je današnji posjet Ličko-senjskoj županiji započeo obilaskom Ribogojilišta – Gacka u sustavu tvrtke Leko. 

Vlasnik tvrtke Josip Leko upoznao je predsjednika Vlade s procesom uzgoja pastrve, a nakon obilaska, premijer je kratko razgovarao s okupljenim novinarima.  Između ostalog, predsjednik Vlade je kazao da je želio posjetiti nekoliko ličkih OPG-a, kako bi iz prve ruke saznao s kojim se problemima susreću i kakve su mogućnosti ulaganja u ličko gospodarstvo. 

„Lika ima ogroman potencijal“, kazao je premijer Orešković i dodao da mu je drago što ovdje postoje vizionari i ljudi spremni preuzeti izazove, poput gospodina Leke koji je prije 15 godina odlučio ući u ovaj posao.  Čestitao je Josipu Leki na njegovom uspješnom poslovanju i, primjerice,  brendiranju kavijara ličke pastrve koji je plasirao i u SAD-u.

Na upit o svom političkom angažmanu u budućnosti, premijer Orešković odgovorio je sa smiješkom: „Nikad ne reci nikad“ te dodao da su mu Hrvatska i Lika u srcu i da će uvijek tražiti način da im pomogne.“
 

Pisane vijesti | Govori i izjave