Predsjednik Vlade Orešković u Splitu sudjelovao u proslavi blagdana sv. Dujma

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/listopad/3 listopada/svetiDuje.jpg


Dan Grada, blagdan sv. Dujma, zaštitnika Splita i Splitsko makarske nadbiskupije, proslavljen je u subotu procesijom od splitske katedrale i svečanim misnim slavljem na Rivi, koje je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

U procesiji su sudjelovali i  svečanoj misi na Rivi nazočili su, s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, predsjednik Vlade Tihomir Orešković i izaslanik predsjednice Republike Andro Krstulović Opara, potpredsjednik Vlade Božo Petrov, ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general-pukovnik Mirko Šundov, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice Predrag Stipanović, saborski zastupnik Petar Škorić, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja.

Tijekom hoda procesije Rivom na nekoliko mjesta nazočni su zapljeskali i pozdravljali premijera Oreškovića. Nakon mise, premijer Orešković je na Peškariji građanima dijelio obroke. Pri tomu je rekao kako se osjeća odlično u Splitu i da je pun emocija. „Grije sunce, ali griju me i tople riječi građana koje su mi rekli“, kazao je Orešković.

(Tekst: Hina)

 

Pisane vijesti