Predsjednik Vlade otvorio Centralnu sterilizaciju zadarske Opće bolnice

Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je nazočio svečanu otvorenju Centralne sterilizacije zadarske Opće bolnice.

ZADAR, 9. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader danas je nazočio svečanu otvorenju Centralne sterilizacije zadarske Opće bolnice.

Projekt vrijedan više od 40 milijuna kuna financirali su Ministarstvo zdravstva, grad Zadar i Zadarska županija.

Na svečanosti je premijer Sanader rekao da predložena strategija zdravstva, koju će Hrvatski sabor, kako se nada, prihvatiti, ne će smanjiti prava pacijenata. Građani imaju pravo na bolje usluge, a nikako na slabije, rekao je predsjednik Vlade, koja je danas u Zadru održala sjednicu.

Sanader je obećao ravnatelju Opće bolnice dr. Zvonimiru Vrančiću da će Vlada poduprijeti projekt izgradnje poliklinike vrijedan 200 milijuna kuna.

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin razgovarala je za današnjeg Vladina posjeta Zadru s vodstvom Općinskog i Županijskog suda i županijskim državnim odvjetnikom Ivanom Galovićem. Ministrica je ocijenila da je rad zadarskog suda izvrstan i da je tek nekoliko desetaka predmeta starijih od 2003.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa dr. Slobodan Uzelac razgovarao je s rektorom Sveučilišta u Zadru dr. Damirom Magašem o potrebi da MORH prepusti još neke bivše vojarne gradu, a grad Sveučilištu.

Po Magaševim riječima već od ove jeseni uz potporu Ministarstva u Zadru bi mogao početi i studij mediteranske poljoprivrede.



Pisane vijesti