Predsjednik Vlade otvorio Poduzetničku zonu u Vukovaru

Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, koji je danas u Vukovaru nazočio proslavi Dana grada, otvorio je u gradskoj četvrti Priljevu poduzetničku zonu u gradnju koje su grad Vukovar, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložili 7,5 milijuna kuna.

VUKOVAR, 3. svibnja 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, koji je danas u Vukovaru nazočio proslavi Dana grada, otvorio je u gradskoj četvrti Priljevu poduzetničku zonu u gradnju koje su grad Vukovar, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara uložili 7,5 milijuna kuna.

Sanader je poručio kako je Vlada spremna poduprijetio sve gospodarske projekte koje pridonose oživljavanju gospodarstva, navodeći kao primjer zajednički projekt izgradnje brodogradilišta na Dunavu u Vukovaru trogirske tvrtke R.L.E. i vukovarskog "Borova" d.d.

Također je najavio kako u idućih nekoliko mjeseci počinju pripreme za izgradnju priključka Vukovara na autocestu A-3 Zagreb - Lipovac, a Vukovarcima je obećao i početak izgradnje gradske obilaznice.

"U prvom tromjesečju ove godine industrijska je proizvodnja pet posto veća nego u istom razdoblju prošle godine", rekao je Sanader, ocijenivši kako je Hrvatskoj potrebna veća proizvodnja umjesto trgovina kojih je, po njegovu mišljenju, previše.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić naveo je kako je u protekle dvije godine u razvoj poduzetničkih zona u Vukovarsko-srijemskoj županiji Vlada uložila 7,5 milijuna kuna.

Pozdravivši brojne uzvanike na otvorenju Poduzetničke zone, među kojima se nalazio i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, gradonačelnik Tomislav Šota rekao je kako će ta poduzetnička zona zaposliti najmanje 160 radnika.

Do svake od ukupno 16 parcela u Poduzetničkoj zoni, koja se prostire na ukupno 40.931 četvorni metar, izvedeni su komunalni priključci na odvodnju i uveden telefon, plin, struja i voda, naveo je Šota.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao je da se u Županiji planira graditi 20 poduzetničkih i gospodarskih zona kako bi se potaknuo gospodarski razvoj toga dijela Hrvatske.

Proslava Dana grada Vukovara počela je prijepodne polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a zatim je u župnoj ckrvi sv. Filipa i Jakova služena misa zahvalnica. Održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su uručena priznanja i nagrade grada Vukovara.

U središtu grada otkriven je spomenik "Oca hrvatske književnosti" Marka Marulića, rad akademskog kipara Vaska Lipovca.



Pisane vijesti