Predsjednik Vlade: Planovi Vlade podudarni sa savjetima Alvareza za stabilnost Agrokora

  • Slika /Vijesti/2017/04 travanj/5 travnja/DSC_4554.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se večeras, u Banskim dvorima, s glavnim direktorom za restrukturiranje Agrokora Antoniom Alvarezom III. 

U izjavi za medije, po završetku sastanka, predsjednik Vlade izvijestio je da je tijekom razgovara Antoniu Alvarezu objasnio glavne ciljeve i načela prijedloga Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, o kojem se raspravlja u Hrvatskom saboru. 

Pojasnio je da je cilj zakona omogućiti stabilizaciju i kvalitetno funkcioniranje hrvatskog gospodarstva tako da se steknu uvjeti koji će Agrokoru omogućiti novo povjerenje i pouzdanje kreditorima za odobravanje likvidnosti te potom proces restrukturiranja. „Tijekom razgovora mi se učinilo da su naši planovi podudarni s promišljanima i savjetima koje gospodin Alvarez daje kompaniji“, ocijenio je, dodavši da je u ovom trenutku važna strpljivost svih aktera. Ponovno je istaknuo da je Vlada spremna raditi u najboljem interesu gospodarstva i poreznih obveznika. 

Glavni direktor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez izvijestio je predsjednika Vlade o aktivnostima koje poduzima te su razgovarali i o Prijedlogu zakona. „Proučili smo zakon i glavni cilj je zadržati fokus i nadu“, kazao je. Istaknuo je kako mu je glavni cilj osigurati likvidnost kompanije. „Treba nastaviti raditi i osigurati da zaposlenici nastave pružati usluge kupcima i potaknuti Hrvatsku da kupuje od nas i spasi Agrokor“, zaključio je.

Pisane vijesti