Predsjednik Vlade Plenković čestitao rumunjskoj premijerki Viorici Dancili

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je čestitku novoj predsjednici Vlade Rumunjske Viorici Dancili u kojoj stoji:

"U povodu Vašeg imenovanja predsjednicom Vlade, upućujem Vam svoje najiskrenije čestitke i želim Vam puno uspjeha u obavljanju ove važne i odgovorne dužnosti.
 
Osvrćući se na naše bilateralne sastanke na najvišoj razini u 2017. godini, i imajući na umu naše ovogodišnje planove, raduje me naša nepromijenjena predanost pitanjima od zajedničkog interesa. Dodatno ohrabruje činjenica da je takva naša predanost političkoj suradnji praćena vrlo pozitivnim trendovima u bilateralnoj trgovinskoj razmjeni. U tom smislu, iskreno se radujem budućem radu s Vama i Vašom Vladom na povećanju naše suradnje i ostvarivanju njezina punog potencijala, u kontekstu Europske unije i NATO-a.
 
Dok se pripremamo – zajedno  s Finskom – za predsjedavanje Vijećem EU-a, nalazimo se u posebno zahtjevnom razdoblju. Siguran sam da će naši vrlo slični pogledi na sadašnje i buduće izazove s kojima se suočava EU pomoći u kreiranju prioriteta naših triju predsjedništava koji će uzeti u obzir te izazove i predstaviti odgovarajuće alate za njihovo rješavanje. Vjerujem da će nam naše osobno iskustvo u Europskom parlamentu i znanja stečena u europskim poslovima omogućiti da prepoznamo i iskoristimo te mogućnosti i usmjerimo raspravu o ključnim europskim pitanjima u 2019. i 2020. godini na dobrobit naših građana kao i EU-a u cjelini.”

Pisane vijesti | Andrej Plenković