Predsjednik Vlade Plenković i članovi Vlade u Vukovaru

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, s članovima Vlade Republike Hrvatske, boravit će u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, u četvrtak i petak, 17. i 18. studenoga 2016. godine.
 
U četvrtak će se, kako je ranije najavljeno, u Vukovaru održati i sjednica Vlade, a u petak će predsjednik i članovi Vlade Republike Hrvatske sudjelovati na obilježavanju 25. obljetnice herojske obrane grada „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“.
 
 
Program, četvrtak, 17. studenoga:
 
14.00               Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru (Županijska 50)
 
                        Potpisivanje Ugovora o izgradnji studentskog doma u Vukovaru; Ugovor potpisuju ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ doc.dr.sc. Mirko Smoljić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric
 
15.00               Sjednica Vlade Republike Hrvatske (Gradski muzej Vukovar, Županijska 2)
 
                        Po završetku sjednice potpisat će se Sporazum o međusobnoj suradnji na izradi Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Grada Vukovara za razdoblje 2017.-2021. godine; Sporazum potpisuju ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, ministar državne imovine dr.sc. Goran Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, direktor Hrvatskih autocesta d.o.o. Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatske Elektroprivrede d.d. Perica Jukić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković
 
                        Potpisat će se i Ugovor o dodjeli sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2016. godinu; Ugovor potpisuju ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava
 
17.10               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem (Gradski muzej Vukovar, Mramorna dvorana)
 
17.30               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom (Gradski muzej Vukovar, Mramorna dvorana)
 
18.45               Dolazak predsjednika i članova Vlade Republike Hrvatske u Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana (Županijska 35)
 
19.00               Paljenje svijeća u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana
 
 

Najave