Predsjednik Vlade Plenković na konferenciji o budućnosti Europske unije

Uoči sastanka na vrhu koji će se održati u Rimu 25. ožujka, a u povodu obilježavanja 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na Konferenciji „Budućnost Europske unije: postignuća, izazovi, perspektive“, u srijedu, 22. ožujka 2017. godine, u 11.00 sati, u Hrvatskom državnom arhivu (Marulićev trg 21). Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
 
Ambiciozan put europskih integracija započeo je prije 60 godina kada je šest današnjih država članica Europske unije potpisalo ugovore iz Rima. Osim dogovora da će sva pitanja rješavati za pregovaračkim stolom, tim su potpisima stvoreni uvjeti za ekonomski napredak za više od 500 milijuna građana koji danas žive u zemljana članicama EU.
 
Pred Europskom unijom su najveći izazovi od njenog osnivanja, a trenutno na njenu budućnost svaka od članica gleda drugačije i potrebna je prilagodljivost unutar njih ali i solidarnost prema onim državama koje tek trebaju postati dio velike europske obitelji.
 
Prije početka konferencije predsjednik Vlade primit će u Banskim dvorima državnog tajnika za europske poslove Predsjedništva Vlade Talijanske Republike Sandra Gozija, koji također sudjeluje na konferenciji.
 
 

Najave