Predsjednik Vlade Plenković na Konferenciji o podršci razvoju centra kompetencije (CEKOM)

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na Konferenciji o podršci razvoju centra kompetencije (CEKOM), u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u srijedu, 29. ožujka 2017. godine, u 9.00 sati, u Hotelu Sheraton (Kneza Borne 2).
 
Na konferenciji će sudjelovati i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
 
Centri kompetencija (CEKOM-i) dio su istraživačke infrastrukture i jedan od instrumenata za poticanje inovativnosti poslovnog sektora. Usmjereni  su na razvojna i primijenjena istraživanja potaknuta od strane gospodarskih subjekata i njihovu komercijalizaciju u gospodarstvu unutar prioritetnih tematskih područja prepoznatih u okviru Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske. S ciljem poticanja novih znanstvenih spoznaja i njihove uspješne primjene u gospodarstvu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta predvidjelo je gotovo 786 milijuna kuna za podršku razvoja centara kompetencija.
 
Također, u sklopu konferencije održat će se i svečana dodjela Odluka o financiranju projekata u okviru Javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, za koji su osigurana sredstva u iznosu od 748 milijuna kuna.
                                                                                                                     
 
 

Najave