Predsjednik Vlade Plenković na Neformalnom sastanku na vrhu zemalja članica EU

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na Neformalnom sastanku na vrhu zemalja članica EU, u petak, 3. veljače 2017. godine, u Valletti. 

Neformalni sastanak na vrhu zemalja članica EU bavit će se vanjskom dimenzijom migracija, a glavne teme rasprava bit će središnja sredozemna ruta i Libija. Europska unija i njezine države članice pojačavaju napore za uspostavu učinkovite, humanitarne i sigurne europske migracijske politike. Učinkovit nadzor vanjskih granica Europske unije ključan je za upravljanje migracijskim tokovima unutar Europske unije. Također, razgovarat će se i o budućnosti Europske unije, kao i o pripremama za predstojeću 60. obljetnicu Rimskih ugovora, koja se obilježava 25. ožujka 2017. godine.
 
Program:
 
9.35                 Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Palaču Velikog meštra malteških vitezova (Palace Square)
 
                        Izjava za medije predsjednika Vlade
 
10.00               Početak prve radne sesije
 
12.30               Završetak prve radne sesije
12.45               Zajednička fotografija (Palača Velikog meštra malteških vitezova, St. George's Square)
 
15.55                           Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u „Mediterranean Conference Centre“ (Mediterranean St)
 
                        Izjava za medije predsjednika Vlade
 
17.10               Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Palaču Velikog meštra malteških vitezova (Palace Square)
 
17.15               Početak druge radne sesije
 
19.15               Završetak druge radne sesije
 
                        Izjava za medije predsjednika Vlade

Najave