Predsjednik Vlade Plenković na neformalnom susretu lidera u Grčkoj

Na poziv predsjednika Vlade Grčke Kyriakosa Mitsotakisa, a u povodu neformalne večere na kojoj će lideri u regiji razmijeniti mišljenja o daljnjem tijeku procesa europskih integracija zemalja jugoistočne Europe, kao i o stabilnosti i sigurnosti Europe u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u posjetu Grčkoj, u Ateni, u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. kolovoza 2023.
 
Tijekom boravka u Ateni, premijer Plenković održat će bilateralni sastanak s predsjednikom Vlade Grčke Kyriakosom Mitsotakisom, a održat će i niz drugih bilateralnih susreta.
 
Uz predsjednika Vlade bit će ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.
 
Program:

Ponedjeljak, 21. kolovoza:
14.55               Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Ured predsjednika Vlade Grčke Kyriakosa Mitsotakisa (Maximos Mansion, Irodou Attikou 19)
 
15.00               Sastanak dvojice predsjednika Vlada s izaslanstvima
 
16.15               Sastanak predsjednika Vlade Plenkovića s predsjednikom Vlade Kosova Albinom Kurtijem (Hotel Grande Bretagne)
 
17.00               Sastanak predsjednika Vlade Plenkovića s predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto (Hotel Grande Bretagne)
 
19.00               Sastanak predsjednika Vlade Plenkovića s predsjednicom Moldove Maijom Sandu (Hotel Grande Bretagne)
 
20.00               Neformalna večera lidera kojoj je domaćin grčki premijer Mitsotakis (Maximos Mansion)

Najave