Predsjednik Vlade Plenković na obilježavanju Dana državnosti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na obilježavanju Dana državnosti u subotu, 30. svibnja 2020. godine.

 

Obilježavanje Dana državnosti započet će u 8.45 sati na Krematoriju na zagrebačkom groblju Mirogoj gdje će na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položiti predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

 

U 9.00 sati državni vrh položit će zajednički vijenac pred spomenikom "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", a zatim pred Središnjim križem te na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. 

 

U 10.00 sati predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade sudjelovat će na Svetoj misi za Domovinu koju će u Crkvi sv. Blaža predvoditi uzoriti gospodin kardinal Josip Bozanić, metropolit i nadbiskup zagrebački (Crkva sv. Blaža, Prilaz Đure Deželića 64).

 

U 12.00 sati predsjednik Vlade s članovima Vlade sudjelovat će na svečanosti "Velika smjena straže na Trgu svetog Marka", kojoj će u 11.45 prethoditi svečani plotuni s Medvedgrada pored Oltara Domovine te prelet MIG-ova. 

 

Svečano obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom ispred Hrvatskog narodnog kazališta, u 20.00 sati. 



Najave