Predsjednik Vlade Plenković na obilježavanju Dana Europe

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će na obilježavanju Dana Europe i završnoj proslavi Europskog tjedna mladih, danas, 9. svibnja 2017. godine, u 16.00 sati, u Europskom domu u Zagrebu (Europski trg 4).  Uz predsjednika Vlade bit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.
 
Dan Europe obilježava se 9. svibnja svake godine, na godišnjicu Schumanove deklaracije. Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, 9. svibnja 1950. godine predstavio je svoju viziju europske institucije koja bi objedinila proizvodnju ugljena i čelika, a ugovor o osnivanju takvog tijela potpisan je nešto manje od godinu dana kasnije. Schumanov se prijedlog smatra začetkom današnje Europske unije. Danom Europe slavi se mir i jedinstvo u Europi.
 
Naglasak Europskog tjedna mladih ove je godine na solidarnosti i društvenom angažmanu mladih u Europi. Između ostalog, mladima je pružena prilika da iznesu svoje ideje o tome kako oblikovati budućnost politika Europske unije za mlade.

Najave