Predsjednik Vlade Plenković na obilježavanju Dana Hrvatske vojske

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na obilježavanju Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u nedjelju, 28. svibnja 2023.
 
Obilježavanje će započeti u 9.30 sati na Gradskom groblju Mirogoj polaganjem vijenaca ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", zatim kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, potom na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. 
 
Potom će predsjednik Vlade Andrej Plenković s izaslanstvom položiti vijenac kod spomen-ploče na mjestu prve smotre postrojbi Zbora narodne garde 28. svibnja 1991., u 10.30 sati, na stadionu NK Zagreba u Kranjčevićevoj ulici.
 
U 11 sati, premijer Plenković sudjelovat će na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u Domu Hrvatske vojske Zvonimir. Tom prigodom predviđeno je obraćanje predsjednika Vlade.
 
Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar obrane Mario Banožić.

Najave