Predsjednik Vlade Plenković na polaganju vijenca u Spomen-području Jasenovac

Predsjednik Vlade Andrej Plenković položit će vijenac u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovca, u povodu 76. obljetnice proboja posljednjih zatočenika ustaškog logora Jasenovac, u četvrtak, 22. travnja 2021. godine, u Spomen-području Jasenovac.
 
Dolazak predsjednika Vlade s izaslanstvom ispred zgrade Memorijalnog muzeja Spomen-područja Jasenovac predviđen je u 8.45 sati, a polaganje vijenca ispred spomenika Bogdana Bogdanovića "Cvijet" predviđeno je u 9.00 sati.
 
Potom će, u 9.25 sati položiti vijenac na Spomen ploču na Romskom groblju Uštica te, u 9.30 sati, obići Romski memorijalni centar Uštica.
 
Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske Aleksandar Tolnauer i ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri.

Najave | Andrej Plenković