Predsjednik Vlade Plenković na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković nazočit će, u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine u 12.30 sati, u Banskim dvorima, svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini i Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
 
Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i predstavnici korisnika navedenih ugovora. 
 
Pozivu Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini na raspolaganju je ukupan iznos od 171.800.000,00 kuna. Svrha je poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima, čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 15 posto jer će se na razini primarne zdravstvene zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka.
 
Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine  je poziv namijenjen prijaviteljima čiji projekti obnove i revitalizacije kulturne baštine mogu doprinijeti povećanju broja zaposlenih i turističkih izdataka. Vrijednost poziva je 380.000.000,00 kuna.
 

Najave