Predsjednik Vlade Plenković na potpisivanju ugovora o financiranju javnog navodnjavanja

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će u četvrtak, 11. svibnja 2017. u 12:30 sati u Banskim dvorima, na potpisivanju Ugovora o financiranju operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“ u provedbi mjere M04 „Ulaganja u fizičku imovinu“, Podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
 
S predstavnicima Vukovarsko-srijemske, Zadarske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Dubrovačko-neretvanske županije, ugovore će potpisati ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.
 
Natječaj za operaciju 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“ koji je bio otvoren do 27. listopada prošle godine, odnosi se na gradnju cjelovitog sustava navodnjavanja, (akumulacije, kanali, površinska i/ili podzemna drenaža,  kao elementi funkcionalne cjeline projekta, crpne stanice, cjevovodi, distribucijska mreža, nadzorno upravljački  sustav i t.d.). Prijavljeno je osam projekata koji su zadovoljili sve uvjete Pravilnika i Natječaja izdane Odluke o prihvatljivosti u vrijednosti od 252.646.718,48 kuna i za te će projekte sutra biti potpisani ugovori. Deveti prijavljeni projekt Istarske županije, vrijedan 104,5 milijuna kuna zbog svoje kompleksnosti još je u obradi, te je pred donošenjem Odluke o prihvatljivosti.
Intenzitet potpore iznosi do 100% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova i odličan je primjer učinkovitoga korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 
Uz predsjednika Vlade Plenkovića, na potpisivanju ugovora sudjelovat će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.
 
Događaj je otvoren za medije.

Najave