Predsjednik Vlade Plenković na svečanosti u povodu 75. obljetnice „Rebra“

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će u srijedu, 12. travnja 2017. s početkom u 11:00 sati na svečanom obilježavanju 75 godina Kliničkog bolničkog centra Zagreb (Kišpatićeva 12). U pratnji predsjednika Vlade, bit će ministar zdravstva Milan Kujundžić.
 
Klinički bolnički centar Zagreb, popularno „Rebro“,  osnovan je 1942. godine.  Danas je, s 29 klinika, gotovo 2.000 bolesničkih postelja, sa približno 5.500 zaposlenih, blizu milijun i pol pacijenata godišnje i prosječno 50.000 operacija svake godine, najveća bolnica u Hrvatskoj  te nosi status Središnje nacionalne bolnice.
 
“Rebro“ pruža širok raspon zdravstvenih usluga, počev od temeljne zdravstvene skrbi do visoko sofisticiranih medicinskih postupaka.  
 
Usporedno s liječenjem i rehabilitacijom pacijenata iz cijele Hrvatske i inozemstva, te prevencijom bolesti, u Kliničkom bolničkom centru odvijaju se istraživački, znanstveni i edukacijski procesi, kao i kontinuirano stručno usavršavanje medicinskog osoblja na svim razinama, što ga čini i najvećom bazom kliničke nastave Medicinskoga fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta te Zdravstvenoga veleučilišta u Zagrebu.
 
                              
 
 

Najave