Predsjednik Vlade Plenković osudio incident Vojislava Šešelja u Narodnoj skupštini Srbije

Slika /Vijesti/2018/04 travanj/18 travnja/PVRH_Sabor1.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najoštrije je osudio incident Vojislava Šešelja tijekom boravka izaslanstva Hrvatskog sabora u Srbiji.

"Incident koji je napravio osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj koji je oskrnavio hrvatsku zastavu, vrijeđao hrvatsko izaslanstvo tijekom boravka predsjednika Hrvatskog sabora u Narodnoj skupštini Srbije je za najoštriju osudu", poručio je predsjednik Vlade. 
 
Kazao je da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova već uputilo notu veleposlanstvu Srbije u Zagrebu, dodavši da je razgovarao s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem koji ga je izvijestio da je hrvatsko izaslanstvo, s obzirom na težinu incidenta, konsenzualno donijelo odluku da se vrate u Zagreb.
 
Predsjednik Vlade smatra da je hrvatska delegacija odgovorila primjereno na takvu vrstu provokacije.
 
"Nije nam drago što se to događa u kontekstu jednog kvalitetnog pripremljenog, organiziranog posjeta i kada je predsjednik Sabora trebao biti na otvaranju predstavništva ureda Gospodarske komore u Beogradu gdje bismo na taj način dali još jedan kvalitetan ulog u daljnje razvijanje trgovinske razmjene i ukupnih gospodarskih odnosa", poručio je predsjednik Vlade, podsjetivši da se predsjednik Sabora trebao u četvrtak susresti i s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, a u Subotici razgovarati s predstavnicima hrvatske manjine.
 
"Još jedna provokacija bila je glavni razlog, po mom sudu, jedine moguće primjerene reakcije predsjednika Hrvatskog sabora i njegova izaslanstva", dodao je.
 
Predsjednik Vlade ustvrdio je da iz razgovora s predsjednikom Hrvatskog sabora nije stekao dojam da bilo tko drugi od sugovornika u Srbiji na bilo koji način dijeli taj nemili događaj.
 
"Naprotiv, očekujem od Srbije da osudi taj događaj i da nakon uspostave dijaloga vidimo kako dalje", zaključio je predsjednik Vlade.
 
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković