Predsjednik Vlade Plenković otvorio obnovljenu Kneževu palaču u Zadru

  • Slika /Vijesti/2017/02 veljača/10 veljače/Knezpalaca2.jpg

"Svi zajedno večeras imamo čast svjedočiti otvaranju ove bogate palače, koja je dom brojnim kulturnim aktivnostima Grada Zadra i na taj način oplemeniti scenu ovoga prekrasnoga povijesnoga grada", rekao je predsjednik Vlade Plenković.

Otvarajući u petak navečer obnovljenu Kneževu palaču u Zadru, predsjednik Vlade Andrej Plenković kazao je kako je „riječ o projektu koji je iznjedren zajedničkim angažmanom svih institucija i vođen željom da na Poluotoku, u povijesnom središtu grada, Kneževa palača bude ponovno mjesto na kojemu će svi koji dolaze u Zadar moći gledati izložbe, slušati koncerte, unapređivati našu kulturu i davati sadržaj oplemenjen najboljim što Hrvatska, Europa i svijet imaju“.

"Zadar je veliki povijesni grad s izuzetnom kulturom, tradicijom, doprinosom hrvatskom identitetu, našoj kulturnoj baštini. Nažalost, tijekom Domovinskoga rata, između ostaloga, stradala je i Kneževa palača. Bili su potrebni veliki napori gradskih vlasti da se ona obnovi, da se pokrene obnova, a zadnjih godina, zahvaljujući projektu koji je velikim dijelom financiran novcem strukturnih fondova Europske unije, od gotovo 38 milijuna kuna, uz doprinos dodatnih osam milijuna kuna Ministarstva kulture, sredstava Grada Zadra, angažmanom Zadarske razvojne agencije, doprinosom Turističke zajednice, Narodnoga muzeja i Sveučilišta, svi zajedno večeras imamo čast svjedočiti otvaranju ove bogate palače, koja je dom brojnim kulturnim aktivnostima Grada Zadra i na taj način oplemeniti scenu ovoga prekrasnoga povijesnoga grada, naglasio je predsjednik Vlade.

Tekst i foto: Hina



Pisane vijesti | Andrej Plenković