Predsjednik Vlade Plenković podnijet će Saboru izvješće o sastancima Europskog vijeća

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković podnijet će Hrvatskom saboru izvješće o sastancima Europskoga vijeća, u srijedu, 18. siječnja 2017. godine, u 9.30 sati.  

Od početka mandata do danas, predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na dva sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu, 19. i 20. listopada te 15. i 16. prosinca 2016. godine.
 
Sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, predsjednik Vlade jednom godišnje na početku prvog godišnjeg zasjedanja Sabora podnosi izvješće Saboru o održanim sastancima Europskoga vijeća u protekloj godini. No, radi produbljivanja dijaloga između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskoga sabora, posebno o onim temama koje su u fokusu Europske unije, predsjednik Vlade Andrej Plenković u listopadu je započeo s praksom redovitog izvještavanja javnosti i zastupnika o raspravama i zaključcima sastanaka Europskog vijeća, a namjera mu je da se takvo predstavljanje, ukoliko je moguće, održi nakon svakog sastanka Europskog vijeća.  

Najave