Predsjednik Vlade Plenković: Proračun za 2018. je realan i odražava političke prioritete Programa Vlade

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dao je danas izjavu za medije, nakon predstavljanja prijedloga Državnog proračuna za 2018. i projekcija za 2019. i 2020. godinu:

„Predstavili smo proračun za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020., onako kako priliči ozbiljnoj vlasti i ozbiljnoj parlamentarnoj većini“, kazao je predsjednik Vlade.
 
„Nažalost, svjedočili smo jednoj flagrantnoj opstrukciji Hrvatskoga sabora. Nama je žao da je do toga došlo. Siguran sam da hrvatska javnost i hrvatski ljudi dobro vide tko je ozbiljan i odgovoran, a tko je ovdje kako bi nastojao dobiti neke poene“, kazao je predsjednik Vlade te dodao da se radilo o jednom, do sada neviđenom pokušaju onemogućavanja normalnog rada zastupnika.
 
Ocijenio je da kršenje Poslovnika ovoliko puta, od strane niza zastupnika oporbe, nije primjereno niti parlamentarno. Na kritike proračuna od strane predsjednika SDP-a Davora Bernardića, predsjednik Vlade Plenković odgovorio je kako je proračun realan te je odraz svih političkih prioriteta Programa vlade. 
 
,,Isprazne, neutemeljene, neodgovorne, krajnje niske i banalne komentare šefa tzv. oporbe, koja, vidjeli ste danas na što liči, ne kanim uopće komentirati niti na njih trošiti vrijeme“, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Pisane vijesti | Andrej Plenković