Predsjednik Vlade Plenković s Borisom Johnsonom

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/studeni/9 studenog/DSC_2819.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s ministrom vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Borisom Johnsonom. Razgovarali su o izlasku Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije. 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je žaljenje zbog ishoda britanskog referenduma o izlasku iz Europske unije, ističući da se sada po prvi puta nalazimo u procesu aktivacije članka 50. Lisabonskog ugovora. Naglasio je da Hrvatska želi graditi jake odnose s Ujedinjenom Kraljevinom, a pogotovo u gospodarstvu i turizmu te osigurati slobodu kretanja radnika. Ujedno, ponovio je da su Hrvatska i Ujedinjena Kraljevina saveznici u okviru NATO-a te se založio za nastavak suradnje u području obrane. 

Ministar vanjskih poslova Johnson rekao je da interes Ujedinjene Kraljevine nije oslabiti Europsku uniju te dodao da će odnos Ujedinjene Kraljevine i Europske unije uvijek biti odnos snažnog partnerstva.  Naglasio je da je važno pronaći najbolji način kako izlazak Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije ne bi imao posljedice na zajedničku trgovinu.



 



Pisane vijesti | Priopćenja | Andrej Plenković