Predsjednik Vlade Plenković s europskim povjerenikom Mimicom

  • Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/studeni/11 studenog/m1.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s europskim povjerenikom za međunarodnu suradnju i razvoj Nevenom Mimicom. 

Razgovarali su o trenutnoj situaciji i aktualnim temama u  Europskoj uniji te o glavnim naglascima iz programa rada Europske komisije za 2017. godinu.
 
Jedna od tema bila je i europski semestar te u tom smislu provedba širokog spektra mjera koje se odnose na jačanja fiskalnog okvira i upravljanja javnim financijama te provedbu drugih strukturnih reformi u Republici Hrvatskoj.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je jasnu proeuropsku opredijeljenost ove Vlade te je dodao kako očekuje podizanje kvalitete i učinkovitosti zastupanja stajališta, odnosno djelovanja hrvatskih predstavnika u Vijeću EU i drugim institucijama Europske unije.
 
Sugovornici su se složili da u razdoblju punom izazova Europska unija treba djelovati na principu europske solidarnosti i na temelju zajedničkog pravnog okvira i obaveza, uz puno poštivanje međusobnih različitosti i jačanje dijaloga.

Pisane vijesti | Andrej Plenković