Predsjednik Vlade Plenković s glavnim direktorom Međunarodnog odbora Crvenog križa Yvesom Daccordom

Slika /Vijesti/2018/02 veljača/21 veljače/2.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima glavnog direktora Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) Yvesa Daccorda.

Uz predsjednika Vlade na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i Stjepan Sučić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja.

Razgovaralo se o pitanju nestalih osoba pri čemu je predsjednik Vlade izvijestio o naporima i aktivnostima koje Hrvatska poduzima s ciljem rasvjetljavanju sudbine nestalih osoba.

Naglasio je kako je pitanje nestalih prvenstveno humanitarno pitanje koje je potrebno što prije zatvoriti i na taj način osigurati dignitet žrtava i njihovih obitelji. U kontekstu ubrzanja samog procesa istaknuo je važnost suradnje, razmjene informacije i dokumentacije sa zemljama iz regije.

Direktor Yves Daccord upoznao je sugovornike sa ulogom i aktivnostima Međunarodnog odbora Crvenog križa te pohvalio dosadašnju suradnju s Hrvatskim Crvenim križem.

Razgovaralo se o načinima na koje ICRC može doprinijeti pronalasku nestalih osoba pri čemu je naglašena potreba suradnje sa Ministarstvom hrvatskih branitelja koje je na razini Hrvatske nadležno za ovu problematiku.

Pisane vijesti | Andrej Plenković