Predsjednik Vlade Plenković s izaslanstvom Saveza gluhoslijepih osoba Dodir

  • Slika /Vijesti/2017/06 lipanj/20 lipnja/1 Dodir/DSC_1515.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir, na čelu s predsjednicom Saveza dr.sc. Sanjom Tarczay.

Sastanku je nazočila i zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Lukačić te državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa. 

Predstavnice Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir izvijestile su predsjednika Vlade o problematici gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj te aktivnostima koje se poduzimaju za aktivno i potpuno uključenje osoba s gluhosljepoćom u sve tijekove svakodnevnog života.
 
Predsjednica Saveza Sanja Tarczay naglasila je važnost uvođenja prevoditelja znakovnog jezika u vrtiće kako bi se osiguralo izjednačavanje mogućnosti u predškolskom odgoju za gluhoslijepu, gluhu i nagluhu djecu.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković zadužio je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku da u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Savezom gluhoslijepih osoba Dodir, pronađe najbolje inkluzivno i dugoročno sustavno rješenje navedenog problema za djecu najranije dobi.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković

Dokumenti