Predsjednik Vlade Plenković s poljskim predsjednikom Dudom o jačanju gospodarske suradnje

  • Slika /Vijesti/2017/06 lipanj/13 lipnja/Predsjednik Republike Poljske/PVRH.png

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Republike Poljske Andrzejom Dudom. 

Razgovarali su o  mogućnostima proširenja političke i gospodarske suradnje dviju zemalja, osobito u području ulaganja, energetike i prometa, kao i o suradnji u sigurnosnim pitanjima.

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je kako je riječ o dvije prijateljske zemlje koje imaju razgranatu suradnju, a založio se i za povećanje robne razmjene koja je u  2016. iznosila 767 milijuna eura.
 
Poljski predsjednik Duda naglasio je važnost Inicijative triju mora i zahvalio na izvrsnoj suradnji koju u ovoj inicijativi ima s Republikom Hrvatskom. „Koncept Inicijative  mora biti usmjeren  na jačanje gospodarske i političke suradnje, kroz unapređivanje infrastrukturnih mreža u srednjoj Europi. U tome ključni značaj ima energetska sigurnost“, rekao je predsjednik Duda.
 
Razgovarali su i o izazovima s kojima se suočava Europska unija, od kojih su izdvojeni Brexit, terorizam i migracije. Razmijenili su mišljenja o Istočnom partnerstvu s posebnim naglaskom na Ukrajinu.
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković