Predsjednik Vlade Plenković s povjerenikom EK Oettingerom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će povjerenika Europske komisije za proračun i ljudske resurse Günthera H. Oettingera, u četvrtak, 8. ožujka 2018. godine, u 14.15 sati, Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar financija Zdravko Marić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
 
Razgovarat će se o političkim prioritetima Višegodišnjeg financijskog okvira nakon 2020.  Europska komisija je predstavila smjernice višegodišnjeg europskog proračuna, a predsjednik Vlade govorit će i o najvažnijim prioritetima za Hrvatsku, a to su odgovarajuća sredstva za kohezijsku politiku, ravnomjeran regionalni razvoj svih dijelova EU-a, pa i hrvatskih županija, poljoprivreda, obrazovanje, istraživanje, razvoj, migracijska politika, obrana, digitalna ekonomija i digitalno društvo.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti upisivanje u Zlatnu knjigu (14.10 sati), a izjave za medije predviđene su u 15.35 sati.
 
 

Najave