Predsjednik Vlade Plenković s predsjednicom Švicarske Konfederacije Leuthard


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se  u utorak, 25. travnja 2017. godine u 12:15 sati u Banskim dvorima, s predsjednicom Švicarske Konfederacije Doris Leuthard.
 
Predsjednik Vlade s predsjednicom Švicarske Konfederacije ove se godine već susreo na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, kada ju je i pozvao da posjeti Hrvatsku.
Švicarska je jedna od najbogatijih te politički i gospodarski najstabilnijih zemalja u svijetu. Njezinom uspjehu pridonose i deseci tisuća hrvatskih radnika, za koje je osobito važno što se Republika Hrvatska u Švicarskoj Konfederaciji sada tretira kao članica Europske Unije, a ne više kao „treća zemlja“.  
Hrvatska je također  korisnica Financijskog mehanizma švicarske pomoći proširenju Europske unije, a Švicarsko-hrvatski program  suradnje temelj je za daljnju čvršću i snažniju gospodarsku i političku suradnju.
Uz mogućnosti širenja gospodarske suradnje te  interes za ulaganje u području turizma i energetike,  velik je prostor za poboljšanje suradnje i u području kulture, obrazovanja te obrane.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti svečani doček, upisivanje u Zlatnu knjigu i početak sastanka o kojem ćemo izvijestiti priopćenjem.  


 

Najave