Predsjednik Vlade Plenković s predsjednikom Europske nogometne federacije Čeferinom

Slika /Vijesti/2021/ožujak/18 ožujka/PVRH Čeferin.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima  predsjednika Europske nogometne federacije Aleksandera Čeferina.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a uz predsjednika Europske nogometne federacije bio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.
 
Razgovarali su o daljnjim ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture, a naglašena je i potpora planovima za izgradnju nacionalnog stadiona te obnovu postojećih nogometnih stadiona u Hrvatskoj. 
 
Premijer Plenković podsjetio je da je njegova Vlada u prošlom mandatu donijela Nacionalni program sporta 2019.-2026.,  povećala izdvajanja za sport za više od 100%, a u sportskom je sektoru pokrenut niz projekata. Također, dodao je, Vlada je po prvi puta pokrenula ulaganja u lokalnu sportsku infrastrukturu te je putem Javnog natječaja za sufinanciranje obnove i izgradnje sportske infrastrukture u 2019. godini sufinancirao 15 projekata nogometne infrastrukture u ukupnom iznosu od 5,7 milijuna kuna.
 
Uz mjere za očuvanje radnih mjesta, Vlada je proširila mjere potpore kako bi što je više moguće ublažila negativne posljedice pandemije COVID-19 koje su pogodile i sportski sektor. 
 
Predsjednik Europske nogometne federacije Čeferin i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Šuker izrazili su zadovoljstvo Vladinom podrškom sportu, a osobito nogometu, kao i razumijevanjem za brojne izazove s kojima se susreće hrvatski sport u doba pandemije. Predsjednik HNS-a Šuker kazao je kako je uz podršku UEFA-e i FIFA-e proteklih godina učinjeno mnogo u razvoju infrastrukture, dodavši da su ulaganja u nogomet višestruko isplativa za društvo u cjelini.
 
Predsjednik UEFA-e Čeferin izvijestio je o planovima UEFA-e oko organizacije održavanja Europskog prvenstva u nogometu ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju u Europi.
 
Na inicijativu predsjednika UEFA-e Čeferina i predsjednika HNS-a Šukera u Petrinji je 13. ožujka odigrana humanitarna utakmica između Slovenije i Hrvatske. Tom je prigodom predsjednik Čeferin je u ime UEFA-e uručio donaciju u iznosu od 50.000 eura Hrvatskom crvenom križu, dok je HNS donirao iznos od 200.000 kuna Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije za obnovu nogometne infrastrukture.

Pisane vijesti | Andrej Plenković