Predsjednik Vlade Plenković s predsjednikom Europskog vijeća Tuskom

Na poziv predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Hrvatsku, povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, dolazi predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.
Predsjednik Vlade i predsjednik Europskog vijeća održat će sastanak u Banskim dvorima u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine, u 10.10 sati.
Neke od tema razgovora bit će europski semestar, provedba Nacionalnog programa reformi, Schengen, eurozona, migracije i stanje u našem susjedstvu. Bit će riječi i o malteškom predsjedanju Vijećem EU-a, tijekom kojeg će se u Rimu obilježiti šezdeseta obljetnica Ugovora, a formalno će započeti i postupak Brexita.
 
Uz predsjednika Vlade sastanku s predsjednikom Europskog vijeća nazočit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar financija Zdravko Marić te ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti dolazak i doček predsjednika Europskog vijeća u 10.05 sati, upisivanje u Zlatnu knjigu i početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije.
 
Po završetku sastanka predsjednik Vlade Plenković i predsjednik Europskog vijeća Tusk nazočit će svečanoj sjednici Hrvatskog sabora u prigodi obilježavanja 25. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. 

Najave | Andrej Plenković