Predsjednik Vlade Plenković s predsjednikom Europskoga suda za ljudska prava Raimondijem

  • Slika /Vijesti/2017/11 studeni/9 studeni/Posjet Guida Raimondija PVRH-u/PVRH i Guido Raimondi.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predsjednikom Europskog suda za ljudska prava Guidom Raimondiem, prof. dr. sc. Ksenijom Turković, hrvatskom sutkinjom na Europskom sudu za ljudska prava, i Abelom de Camposom, tajnikom Prve sekcije Suda.

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i zastupnica Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava Štefica Stažnik.     
 
Predsjednik Vlade izrazio je podršku radu Suda za ljudska prava i njegovoj jedinstvenoj ulozi u zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda diljem Europe.
 
Razgovaralo se o ulozi i radu Suda, strukturi i broju predmeta Republike Hrvatske pred Sudom za ljudska prava. Izražena je obostrana želja da taj broj u budućnosti bude što manji. U tom kontekstu i radi boljeg razumijevanja rada Suda govorilo se i o potrebi sekundiranja hrvatskih sudaca i pravnih stručnjaka na rad u Sudu.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je podršku pristupanju Europske unije Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, te s tim u vezi nastavku dijaloga te pronalaženju rješenja za nastavak ovog procesa.

Pisane vijesti | Andrej Plenković