Predsjednik Vlade Plenković s predsjednikom Vlade Rumunjske Grindeanuom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s predsjednikom Vlade Rumunjske Sorinom Grindeanuom, u ponedjeljak, 12. lipnja 2017. godine, u 10.00 sati, u Banskim dvorima.
 
Razgovarat će o političkim i gospodarskim odnosima te o aktualnim pitanjima s kojima se susreće Europska unija.
 
U nazočnosti predsjednika vlada, u 11.05 sati, predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Pjer Šimunović i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Rumunjske George Ciamba potpisat će Ugovor o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Rumunjske, a Memorandum o razumijevanju između Hrvatske gospodarske komore i Trgovinske i industrijske komore Rumunjske potpisat će predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i predsjednik Trgovinske i industrijske komore Rumunjske Mihai Daraban.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti svečani doček pred Banskim dvorima, upisivanje u Zlatnu knjigu, početak susreta dvojice predsjednika vlada i početak sastanka dvaju izaslanstva, a zajedničke izjave za medije predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Vlade Rumunjske Sorina Grindeanua predviđene su u 11.10 sati.
 
 

Najave | Andrej Plenković