Predsjednik Vlade Plenković s predstavnicima MEDEF-a

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (MEDEF), u ponedjeljak, 30. siječnja 2017. godine, u 10.00 sati u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će ministar financija Zdravko Marić. 

Francusku udrugu poslodavaca (MEDEF) predstavljat će 25 francuskih tvrtki iz sektora građevinarstva, aeronautike, svemirske tehnologije, obrane, energetike, pročišćavanja voda i zbrinjavanja otpada, prometa, bankarskih usluga, financija i savjetovanja. 
 
Na sastanku će se razgovarati o jačanju gospodarske razmjene između Hrvatske i Francuske. Prema podacima za 2015. godinu, ukupna trgovinska razmjena dviju država iznosila je 700 milijuna eura. Hrvatska u Francusku izvozi automobilsku opremu i dijelove, poljoprivredne strojeve, teretne vagone, električnu opremu, tekstilne i kožne te drvne proizvode, a Francuska u Hrvatsku izvozi automobile, farmaceutske proizvode, plovila, poljoprivredno-prehrambene proizvode, plastične mase, električnu i elektroničku opremu te kozmetičke proizvode. 
 
Predstavnici MEDEF-a također će se tijekom dana sastati s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić te s ministrom državne imovine Goranom Marićem. 
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti uvodno obraćanje predsjednika Vlade.
 

Najave