Predsjednik Vlade Plenković s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom

U prigodi Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s predstavnicima Saveza osoba s invaliditetom, zastupnicom u Hrvatskom saboru Ljubicom Lukačić te pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak i razgovarati o položaju osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, u četvrtak, 1. prosinca 2016. godine, u 12.30 sati, u Banskim dvorima. Uz predsjednika Vlade bit će ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje, ministar financija Zdravko Marić, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
 
Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, o kojem ćemo vas izvijestiti priopćenjem.
 
U Hrvatskoj je više od 500.000 osoba s invaliditetom. Vlada Republike Hrvatske osobe s invaliditetom uvrstila je u svoj Program u svim segmentima, od obrazovanja do zapošljavanja, a već se prvog dana mandata susrela s problematikom osobnih asistenata, koju je uspješno riješila osiguravajući sredstva za nastavak njihovog rada.
 
Hrvatska je potpisnica Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom te su gotovo svi zakonski propisi usklađeni s Konvencijom. U tijeku je izrada novog dokumenta nacionalne strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, u kojem će se definirati najvažnije odrednice po kojima će tijela državne vlasti i udruge osoba s invaliditetom djelovati, kako bi se prava osoba s invaliditetom provodila na najbolji mogući način. 

Najave